Ugrás a tartalomra

Jogerős a magyarországi országgyűlési választás eredménye

2022.04.16
17:25
2022.04.16
17:56
Forrás
MTI
A Kúria szerint a Mi Hazánk Mozgalom felülvizsgálati kérelme nem alapos.

Jogerőssé vált az április 3-ai magyarországi országgyűlési választás eredménye. A választás egyéni választókerületi eredményei április 12-ére mindenhol jogerőssé váltak, a Nemzeti Választási Bizottság pedig csütörtökön megállapította az országos listás eredményt.

Az NVB határozata ellen egy napon belül lehetett jogorvoslatot benyújtani, az egyetlen felülvizsgálati kérelmet a Mi Hazánk Mozgalom nyújtotta be. Azt kérték, hogy a bíróság változtassa meg az NVB határozatát, és rendelje el a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélszavazatainak újraszámolását. Arra is hivatkozott a párt, hogy az NVI megakadályozta a levélszavazatok ellenőrzése során felvett napi jegyzőkönyvek és nyilatkozatok megismerhetőségét. A Kúria szerint a felülvizsgálati kérelem nem alapos. Ez azt is jelenti, hogy az eredménymegállapításhoz kapcsolódó valamennyi döntés jogerőssé vált, azaz kialakult a választás jogerős végeredménye.

választások
Kúria
Mi Hazánk Mozgalom
NVB

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.