Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Johnson: A brit törvényhozók támogatni fogják a Brexit-megállapodást

2019-10-17
23:04
Forrás
MTI
Boris Johnson brit kormányfő biztosnak mondta magát abban, hogy a brit parlament alsóháza támogatni fogja az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválását biztosító új megállapodást.

A megállapodást a csütörtökön kezdődött brüsszeli EU-csúcstalálkozón írták alá. A brit parlament alsóháza szombaton szavaz az új megállapodásról. "Egészen biztos vagyok abban, ha a parlamenti kollégáim megvizsgálják a megállapodást, meg akarják majd szavazni azt" - mondta a brit miniszterelnök Brüsszelben. Az egyezség lehetőséget biztosít a brit parlament alsóházának tagjai számára, hogy szavazatukkal ők is kifejezzék a választók demokratikus akaratát, "ahogyan azt már többször megtettük a Brexit lezárása érdekében" - fogalmazott. "Nem hiszem, hogy bármi hátráltathatja a kilépést", amely az október 31-i határidővel megtörténhet - mondta Johnson. 

Nagy-Britannia
Brexit
Boris Johnson

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Népszerű