Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Johnson: A brit törvényhozók támogatni fogják a Brexit-megállapodást

2019-10-17
23:04
Forrás
MTI
Boris Johnson brit kormányfő biztosnak mondta magát abban, hogy a brit parlament alsóháza támogatni fogja az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválását biztosító új megállapodást.

A megállapodást a csütörtökön kezdődött brüsszeli EU-csúcstalálkozón írták alá. A brit parlament alsóháza szombaton szavaz az új megállapodásról. "Egészen biztos vagyok abban, ha a parlamenti kollégáim megvizsgálják a megállapodást, meg akarják majd szavazni azt" - mondta a brit miniszterelnök Brüsszelben. Az egyezség lehetőséget biztosít a brit parlament alsóházának tagjai számára, hogy szavazatukkal ők is kifejezzék a választók demokratikus akaratát, "ahogyan azt már többször megtettük a Brexit lezárása érdekében" - fogalmazott. "Nem hiszem, hogy bármi hátráltathatja a kilépést", amely az október 31-i határidővel megtörténhet - mondta Johnson. 

Nagy-Britannia
Brexit
Boris Johnson

Most

07:11

Kezdődik a második félév

Ma kezdődik a második félév a szerbiai általános és középiskolákban. A szeptemberben elfogadott oktatási modell és az intézkedések továbbra is érvényben maradnak a tanintézményekben.
21:20, Frissítve: 21:44

Készül a finn orrspray-csodavakcina

Finnországban a kormány felháborodásának adott hangot az akadozó vakcina-szállítmányok miatt. Krista Kiruru miniszter azt mondta, hogy csak csordogál az EU által beszerzett vakcina.
19:16

Marad a zárlat Ausztriában

Másodszor is meghosszabbítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó teljes zárlatot - jelentette be ma Sebastian Kurz osztrák kancellár.
19:01

Vadetetés Muzslyán

Morzsolt kukoricát és só tömböket helyeztek el a muzslyai vadászok a vadászterületükön lévő 11 vadetetőbe.

Népszerű