Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

A jószomszédi kapcsolat megőrzéséről biztosította egymást a magyar és az osztrák államfő Bécsben

2020.10.30
16:06
Forrás
MTI
A jószomszédi kapcsolat megőrzéséről biztosította egymást Áder János magyar köztársasági elnök és Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök pénteken Bécsben.

Áder János - miután hivatalos megbeszélést folytatott az osztrák államfővel többek között a koronavírus-járványról és a védekezési tapasztalatokról - sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy fontos megőrizni a jószomszédi kapcsolatot, mert így mérsékelni lehet a járványból eredő károkat mindkét országban. Emlékeztetett arra, hogy Ausztria Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere és harmadik legnagyobb befektetője. Alexander Van der Bellen azt hangsúlyozta, hogy sokszínű és szoros politikai, kulturális, valamint történelmi kapcsolat fűzi össze a két országot, Ausztriában mintegy ötvenezer magyar állampolgár dolgozik, elsősorban az egészségügyben és a turizmusban. Hozzátette, hogy a jó együttműködés fontos és lényeges, eddig az egyeztetésekkel sikerült jól megoldani a határon átnyúló kérdéseket. 

Alexander Van der Bellen
Áder János
Bécs
Ausztria
Magyarország

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.