Ugrás a tartalomra

A jövő hét végén, vagy az azutáni hét elején tarthatják meg a parlament alakuló ülését

2022.07.24
12:11
2022.07.24
15:48
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai RTV vendégeként Ivica Dačić elmondta, a Szerb Haladó Párttal folytatnak a következő időszakban konkrét beszélgetést az együttműködési módokról.

A szerb parlament megalakulásának határideje kevesebb, mint két hét múlva lejár, a végső határidő a végleges választási eredmények hivatalos elfogadásától számított 30 nap, ami augusztus 4-re esik.

Dačić hozzátette, a parlament megalakulásától számított legkésőbb 90 napon belül meg kell alakulnia az új összetételű szerb kormánynak is, így legkésőbb november 4-én új kormánya lesz Szerbiának. „Én októberben lettem megválasztva a parlament elnökének a választások pedig pár hónappal előbb voltak. A mandátumokat ellenőrizték, elnököt pedig akkor választanak amikor meglesz a parlamenti többség. Természetesen ez megtörténhet ezen az ülésen is, ha meglesz a megegyezés, hogy ki lesz, és mely pártok alkotják a parlamenti többséget.”

alakuló ülés
kormányalakítás
Szerbia

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.