Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

A jövő hét végén, vagy az azutáni hét elején tarthatják meg a parlament alakuló ülését

2022.07.24
12:11
2022.07.24
15:48
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai RTV vendégeként Ivica Dačić elmondta, a Szerb Haladó Párttal folytatnak a következő időszakban konkrét beszélgetést az együttműködési módokról.

A szerb parlament megalakulásának határideje kevesebb, mint két hét múlva lejár, a végső határidő a végleges választási eredmények hivatalos elfogadásától számított 30 nap, ami augusztus 4-re esik.

Dačić hozzátette, a parlament megalakulásától számított legkésőbb 90 napon belül meg kell alakulnia az új összetételű szerb kormánynak is, így legkésőbb november 4-én új kormánya lesz Szerbiának. „Én októberben lettem megválasztva a parlament elnökének a választások pedig pár hónappal előbb voltak. A mandátumokat ellenőrizték, elnököt pedig akkor választanak amikor meglesz a parlamenti többség. Természetesen ez megtörténhet ezen az ülésen is, ha meglesz a megegyezés, hogy ki lesz, és mely pártok alkotják a parlamenti többséget.”

alakuló ülés
kormányalakítás
Szerbia

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.