Ugrás a tartalomra

A jövő héten fogadhatják el a Tijana-törvényt

2019.05.15
13:01
2024.03.19
08:46
Forrás
Tanjug, Pannon RTV
A Tijana-törvényt a jövő héten fogadhatják el - nyilatkozta a Pink Televíziónak Maja Gojković.

A szerbiai parlament elnöke hangsúlyozta, véleménye szerint az ellenzék képviselői megkérdőjelezik a jogait azoknak a nőknek és gyermekeknek, akik szörnyű tettek elszenvedői voltak.

A törvénymódosítást egyébként a Tijana Jurić Alapítvány kezdeményezte azzal a céllal, hogy életfogytiglani büntetéssel sújtsák a nemi erőszak elkövetőit, illetve mindazokat, akik magatehetetlen személyekkel, vagy gyermekekkel fajtalankodnak.

Igor Jurić, elnök, Tijana Jurić Alapítvány: „Két és fél éve, pontosabban most már három éve, amióta elkezdtük a vonatkozó törvények elemzését Szerbiában, hogy mit kell változtatni annak érdekében, hogy gyermekeink nagyobb biztonságban legyenek. Most érkeztünk el az utolsó lépcsőfokra, hogy a törvény megvitatásra kerül a köztársasági parlamentben. Elmondhatom, hogy elégedett vagyok, mert minden javaslatunkat a kezdeményezéssel kapcsolatban, hogy módosítsák a büntetőtörvénykönyvet, az igazságügyi minisztérium elfogadott, és most már a többi a köztársasági képviselőkön múlik, hogy megszavazzák.”

Tijana-törvény
Maja Gojkovic

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.