Ugrás a tartalomra

Jövőre megoldódhat a határátkelőkön való várakozás problémája

2019.08.05
18:16
2019.08.05
20:13
Forrás
Pannon RTV
Jövőre megoldódhat a határátkelőkön való várakozás problémája - közölte Zorana Mihajlović közlekedésügyi miniszter Apatinban tett látogatása során.

Kiemelte, ez a probléma nem csak a várakozókat sújtja, de Szerbia versenyképességére is negatív hatással van. A Pannon RTV híradójának kérdésére a tárcavezető elmondta: tárgyalnak Magyarországgal és Bulgáriával is a probléma megoldása ügyében.

Zorana Mihajlović, szerb közlekedési miniszter: „Valós ígéretet kaptunk a magyar oldalról, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a nyári hónapokban, tehát május végétől augusztus végéig a folyamatot minél jobban egyszerűsítik. Másrészről, Szerbia hitelt vesz fel a Világbanktól azért, hogy egy közös ellenőrző pontot építsünk ki a szomszédos országokkal. Ilyen módon csökkentjük a várakozási időt. Nem szabad elfelejteni, hogy mi az az ország vagyunk, amely nem az Európai Unió tagja, és a leghosszabb várakozás ott van, ahol a szomszédos országok tagok. Jelenleg várakozás van a Szerbiába való belépéskor, mert kilépnek az Európai Unióból, és a mi országunkba lépnek be, illetve a mi országunkon utaznak át. Úgy véljük, hogy mindaz által, amit teszünk, tehát az egyellenőrzésű határátkelő, a teljes digitalizálása mindazon határátkelőknek, amelyek a legfrekventáltabbak, már jövő évben érezhető lesz a változás. Látványos előrelépés várható abban a tekintetben, hogy ne legyen ekkora várakozás a határátkelőkön.”

Zorana Mihajlović
határátkelő
határátkelés
szerb-magyar határ

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.