Ugrás a tartalomra

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

2020.05.28
18:58
2020.05.28
19:31
Forrás
Közlemény
Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Levéllel fordult nemzet- és honfitársaihoz a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa.

Végigtekintve az elmúlt száz éven üzen a jövő nemzedékeinek. Levelében emlékeztet, hogy a békeszerződés következményeinek dacára a magyar nemzet fennmaradt, tovább létezik és fejlődik. Számos sikert könyvelhettek el magyarok a politika, tudomány, kultúra és sport területén egyaránt az elmúlt időszakban.

Felszólítja a Kárpát-medence magyarságát, hogy a határon túli területeken is őrizzék meg nemzeti identitásukat, önazonosságukat, bárhol, bármilyen más kulturális közegben.

Felkéri az utódokat, hogy legyenek szolidárisak egymással, mivel csak összefogva érhetők el eredmények.

Mint összegez: okuljanak a múlt hibáiból, legyenek büszkék magyarságukra, tartsák meg nemzeti önazonosságukat, maradjanak meg keresztényeknek, legyenek egymással szolidárisak, szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét.

Kalmár Ferenc
miniszteri biztos
szomszédságpolitika
Trianon
magyarság

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.