Ugrás a tartalomra

Kedden mutatja be expozéját Brnabić

2022.10.24
14:32
2022.10.24
18:46
Forrás
Szerbiai RTV
Az ismertető után kezdődik a vita.

A Szerbiai Parlament holnapi ülésén mutatja be expozéját Ana Brnabić kormányalakító. A parlament egyetlen napirendi pontja a kormányválasztás lesz. Az ülés 12 óra 30 perckor kezdődik. Ana Brnabić ismertetőjét követően kezdődik a vita. Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt elnöke tegnap a párt elnökségi ülése után bejelentette az új kormány jelöltjeit. Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt alelnöke elmondta, hogy a haladók főbizottsága egyhangúlag elfogadta az új kormány összetételére vonatkozó javaslatot.

Egyébként megtartotta jelenlegi összetételében az utolsó ülését a szerb kormány. Ana Brnabić szerb kormányfő köszönetet mondott a minisztereknek azokért a célokért, amiket közösen sikerült megvalósítaniuk az elmúlt időszakban. A kormány mai ülésén több döntést is hozott: egyebek között egyszeri szociális segélyben részesítik a rendkívül hátrányos helyzetben élő polgárokat Kuršumlijan, Prokupljeban, Nišben, Kragujevcon, Belgrádban, Blacán, Gornji Milanovacon, Szenttamáson és Smederevoban. Az egyszeri segélyre több mint 43 millió dinárt különítettek el, és 873 személy részesül majd támogatásban, olyanok, akik szerepelnek az illetékes szervek nyilvántartásában és rászorulónak minősülnek. Arról is döntés született a kormányülésen, hogy Užice és Budva szorosabb együttműködést alakíthasson ki a turizmus, a gazdaság, a kultúra, a sport, a tudomány, az egészségügy és az oktatás területén.

Ana Brnabić
expozé

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.