Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jon Chol Jin

Keményen bírálta amerikai kollégáját az észak-koreai külügyminiszter

2019-08-23
10:24
Forrás
MTI, hirado.hu
Észak-Korea külügyminisztere az amerikai diplomácia mérgező növényének nevezte az Egyesült Államok külügyminiszterét pénteken.

Szavai szerint Mike Pompeo akadályozza, hogy újrakezdődjenek a nukleáris tárgyalások Washington és Phenjan között. „Korea kész szétzúzni az Egyesült Államok abszurd álmát, miszerint szankcióival változtatásra kényszerítheti Észak-Koreát” – mondta Ri Jong Ho külügyminiszter. Kirohanásával amerikai kollégájának arra a nemrégiben tett kijelentésére reagált, hogy Washington fenntartja az Észak-Korea elleni szankciókat, ha Phenjan nem hagy fel atomterveivel.

Ri Jong Ho
Észak-Korea
Amerikai Egyesült Államok
Mike Pompeo
külügyminiszter
bírálat
Washington
Phenjan

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.