Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, FILE

Kinevezte a lemondott miniszterek utódait Theresa May

2018-11-16
22:27
2018-11-16
22:32
Forrás
MTI
A brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztérium élére Stephen Barclay eddigi egészségügyi államtitkár, a munka- és nyugdíjügyi tárca élére Amber Rudd volt belügyminiszter került.

Kinevezte pénteken a Brexit-ügyi, illetve a munkaügyi tárca éléről előző nap lemondott miniszterek utódait Theresa May brit miniszterelnök.

A brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztérium élére Stephen Barclay eddigi egészségügyi államtitkár került. Dominic Raab, a Brexit-tárca korábbi vezetője azzal az indokkal nyújtotta be lemondását csütörtökön, hogy nem tudja "jó lelkiismerettel" támogatni a Brexit feltételrendszeréről szóló, a kormány által e héten jóváhagyott megállapodás-tervezetet, elsősorban azért, mert véleménye szerint a tervezet Észak-Írországra vonatkozó szabályozási javaslatai veszélyeztetik az Egyesült Királyság integritását.

Esther McVey nem sokkal Raab után jelentette be távozását a munka- és nyugdíjügyi tárca éléről, hasonló indokokkal. Theresa May az ő helyére közismert politikust nevezett ki Amber Rudd volt belügyminiszter személyében.

Theresa May
Brexit

Most

Népszerű