Ugrás a tartalomra

Kocsis Máté: Magyarországnak nemzetstratégiai célt jelent Szerbia uniós csatlakozása

2019.08.18
09:30
2020.04.19
17:14
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István ma délután a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai székházában fogadta Kocsis Mátét.

A VMSZ elnöke legközelebbi munkatársaival rövid megbeszélést folytatott a Fidesz országgyűlési frakcióvezetőjével. Olyan témákról is tárgyaltak, mint az új Európai Bizottság viszonyulása a magyarországi törvényekhez, valamint Szerbia európai uniós csatlakozásának felgyorsítási lehetőségei. Magyarország meggyőződése, hogy az EU bővítése biztonsági érdekeket is szolgál - hangsúlyozta Kocsis Máté.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője, Magyarország: „Nekünk egyébként nyilvánvalóan nemzetstratégiai célt is jelent Szerbia uniós csatlakozása, hiszen erősíti a magyar-magyar és a magyar-szerb kapcsolatokat. Szomorú látni egyébként két dolgot, az egyik a múltra vonatkozóan az, hogy az elmúlt években az EU nem bővült, hanem szűkült. A jövőre vonatkozóan pedig azt rossz látni, hogy a következő hétéves költségvetési ciklusban az Európai Unió vezetése nem számol bővítési kiadásokkal, ezen változtatni kell. Nyilván a magyar érdeknek megfelelően kell szövetségeseket találnunk ahhoz, hogy például Szerbia és több más ország csatlakozási folyamata is elkezdődhessen vagy felgyorsulhasson, melyik esetben és miként, és abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a következő hétéves költségvetési ciklusban már megtörténjen, tehát akként kell módosítani ezeket a korábbi döntéseket.”

Kocsis Máté
Pásztor István
Szabadka
Fidesz
frakcióvezető
Vajdasági Magyar Szövetség
Európai Unió

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.