Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Kocsis Máté: Magyarországnak nemzetstratégiai célt jelent Szerbia uniós csatlakozása

2019-08-18
09:30
2019-08-18
18:04
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István ma délután a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai székházában fogadta Kocsis Mátét.

A VMSZ elnöke legközelebbi munkatársaival rövid megbeszélést folytatott a Fidesz országgyűlési frakcióvezetőjével. Olyan témákról is tárgyaltak, mint az új Európai Bizottság viszonyulása a magyarországi törvényekhez, valamint Szerbia európai uniós csatlakozásának felgyorsítási lehetőségei. Magyarország meggyőződése, hogy az EU bővítése biztonsági érdekeket is szolgál - hangsúlyozta Kocsis Máté.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője, Magyarország: „Nekünk egyébként nyilvánvalóan nemzetstratégiai célt is jelent Szerbia uniós csatlakozása, hiszen erősíti a magyar-magyar és a magyar-szerb kapcsolatokat. Szomorú látni egyébként két dolgot, az egyik a múltra vonatkozóan az, hogy az elmúlt években az EU nem bővült, hanem szűkült. A jövőre vonatkozóan pedig azt rossz látni, hogy a következő hétéves költségvetési ciklusban az Európai Unió vezetése nem számol bővítési kiadásokkal, ezen változtatni kell. Nyilván a magyar érdeknek megfelelően kell szövetségeseket találnunk ahhoz, hogy például Szerbia és több más ország csatlakozási folyamata is elkezdődhessen vagy felgyorsulhasson, melyik esetben és miként, és abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a következő hétéves költségvetési ciklusban már megtörténjen, tehát akként kell módosítani ezeket a korábbi döntéseket.”

Magyarország
Szerbia
Kocsis Máté
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
Szabadka
Fidesz
frakcióvezető
Európai Unió

Most

15:45, Frissítve: 15:56

Véget ért a kényszerszünet

Visszatértek az iskolapadokba a szerbiai diákok. Ez csaknem 137 és fél ezer általános iskolás diákot és 62 ezer középiskolás tanulót jelent Vajdaságban.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.