Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Kocsis Máté: Magyarországnak nemzetstratégiai célt jelent Szerbia uniós csatlakozása

2019-08-18
09:30
2019-08-18
18:04
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István ma délután a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai székházában fogadta Kocsis Mátét.

A VMSZ elnöke legközelebbi munkatársaival rövid megbeszélést folytatott a Fidesz országgyűlési frakcióvezetőjével. Olyan témákról is tárgyaltak, mint az új Európai Bizottság viszonyulása a magyarországi törvényekhez, valamint Szerbia európai uniós csatlakozásának felgyorsítási lehetőségei. Magyarország meggyőződése, hogy az EU bővítése biztonsági érdekeket is szolgál - hangsúlyozta Kocsis Máté.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője, Magyarország: „Nekünk egyébként nyilvánvalóan nemzetstratégiai célt is jelent Szerbia uniós csatlakozása, hiszen erősíti a magyar-magyar és a magyar-szerb kapcsolatokat. Szomorú látni egyébként két dolgot, az egyik a múltra vonatkozóan az, hogy az elmúlt években az EU nem bővült, hanem szűkült. A jövőre vonatkozóan pedig azt rossz látni, hogy a következő hétéves költségvetési ciklusban az Európai Unió vezetése nem számol bővítési kiadásokkal, ezen változtatni kell. Nyilván a magyar érdeknek megfelelően kell szövetségeseket találnunk ahhoz, hogy például Szerbia és több más ország csatlakozási folyamata is elkezdődhessen vagy felgyorsulhasson, melyik esetben és miként, és abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a következő hétéves költségvetési ciklusban már megtörténjen, tehát akként kell módosítani ezeket a korábbi döntéseket.”

Magyarország
Szerbia
Kocsis Máté
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
Szabadka
Fidesz
frakcióvezető
Európai Unió

Most

08:19, Frissítve: 08:42

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.