Ugrás a tartalomra

A kormányalakításról is szó lesz az SZHP mai ülésén

2020.10.05
06:58
2020.10.05
07:36
Forrás
Pannon RTV, Tanjug
A Szerb Haladó Párt mai ülésén dőlhet el, kit bíz meg kormányalakítással Aleksandar Vučić szerb államfő, és hogy ki lesz a része a többségi hatalomnak az új összetételű szerb kormányban.

Arról is írnak a belgrádi lapok, hogy ma döntenek arról, ki lesz a szerb parlament elnöke és arról is, hogy vajon a kisebbségi pártokkal, vagy a választásokon másodikként befutó Szocialista Párttal és a harmadik legtöbb szavazatot kapott Aleksandar Šapić vezette Győzelem Szerbiáért lista tagjaival alakítanak-e kormányt. Az előzetes információk szerint az SZHP vezetősége ma 17 órakor ülésezik, majd Vučić 20 órakor jelenti be, ki lesz az új miniszterelnök, akit a kormányalakítással megbízott. Mint ismeretes, a Szerb Haladó Párt a júniusi köztársasági választásokon a szavazatok több, mint 60 százalékát szerezte meg.

SZHP
Szerb Haladó Párt
Szerbia
kormányalakítás
kormányalakítási tárgyalás

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.
13:57, Frissítve: 16:16

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.