Ugrás a tartalomra

Kormányellenes megmozdulást tartottak Szabadkán

2019.03.01
19:23
2019.03.01
19:40
Forrás
Pannon RTV
Ma is kormányellenes megmozdulást szerveztek Szabadkán. Az 1 az 5 millióból elnevezésű rendezvény - ahogyan eddig is - a Jadran épülete előtt kezdődött.

A demonstrálók később végigvonultak a város központjában.

Több száz kormányellenes demonstráló gyűlt össze péntek este a Jadran épülete előtt Szabadkán. Itt az előzetes bejelentéseknek megfelelően Katarina Đoković egyetemi hallgató és Milica Kralj rendező szólt a tüntetőkhöz.

Milica Kralj, rendező: „Úgy gondolom, hogy mindannyian ugyanazt szeretnénk, ez pedig a normális élet. A politikusok a fejünkre nőttek. Normálisan akarunk élni. Megérdemeljük a lehetőséget, hogy meglássuk, tudunk-e így élni? A kormányt le kell váltani, a vezetésnek felelnie kell a polgároknak, és félniük kell a polgároktól, nem pedig a polgároknak rettegni az erőszakoskodó hatalomtól.”

A felszólalásokat követően sétára indultak a demonstrálók. Az útvonal nem változott. Végigsétáltak a Korzón, majd a Zsinagóga felé vették az irányt, majd a Fasizmus áldozatainak terére vonultak, onnan pedig a Storssmayer utcán keresztül visszatértek a központba. A megmozdulás ideje alatt kisebb közlekedési fennakadások voltak az említett útvonalon. A tervek szerint a kormányellenes tüntetést jövő héten is megtartják Szabadkán. A szervezők bejelentése szerint azonban új útvonalon mennek majd.

Szabadka

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.