Ugrás a tartalomra

Koszovó feltételekhez köti a 100%-os vám visszavonását

2019.01.09
07:41
2019.01.09
07:48
Forrás
Magyar Szó
Koszovó feloldhatja a szerbiai árura kiszabott 100%-os vámot, de csak abban az esetben, ha Szerbia megszünteti a függetlenség-ellenes diplomáciai tevékenységét.

Ezt jelentette ki Shpend Ahmeti, a koszovói tárgyalócsoport tagja. A koszovói küldöttség tagjait tegnap Brüsszelben Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője fogadta, aki ismét felszólította a koszovói felet, hogy vonja vissza a szerb termékekre kiszabott vámokat. A brüsszeli találkozót követően Koszovó arra számít, hogy lendületet vesznek a Belgrád és Pristina közötti tárgyalások. Fatmir Limaj, a tárgyalócsoport másik tagja azt mondta, készek tárgyalni a háborús idők során eltűnt személyek ügyéről is. Véleménye szerint a jövőben a dialógus nem úgy alakul majd, ahogyan eddig kinézett, nem bizonyos kérdésekről tárgyalnak majd külön-külön a megbízottak, hanem átfogó, végleges megoldást keresnek. Limaj szerint ennek az lesz a végeredménye, hogy Koszovó és Szerbia kölcsönösen elismeri egymás függetlenségét. Aleksandar Vučić szerb államfő korábban többször is kijelentette, hogy nem fogják elismerni Koszovó függetlenségét.

Koszovó
vám

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.