Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Nyelvi jogaink kiemelt figyelmet érdemelnek!

2023.01.25
19:24
2023.01.25
19:36
Forrás
Facebook/Kovács Elvira
Kovács Elvira az Európa Tanács kisebbségi jogi albizottságának elnökeként folytatja munkáját.

Kovács Elvirát választották az Európa Tanács kisebbségi jogi albizottságának elnökévé. A politikus ennek kapcsán tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook-oldalán. Kiemelte, nagy öröm számára, hogy ebben a funkcióban tovább folytathatja a nemzeti kisebbségi jogok megvalósulásáért és érvényesüléséért folytatott harcot az Európa Tanácsban. Az idén 25 éves Nyelvi Charta kapcsán az áprilisi ülésszak idejére közmeghallgatást is tervez - teszi hozzá bejegyzésben.

A VMSZ politikusa, ahogyan korábban már mi is beszámoltunk róla, a parlamenti közgyűlés egyik alelnöki posztját is ellátja. Ma a délutáni plenáris ülésen a Belgrád-Pristina párbeszéd és a családon belüli erőszak témakörét érintve szólalt fel.

Kovács Elvira

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.