Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: A VMSZ továbbra is a kormánykoalíció része kíván lenni

2024.02.29
12:45
2024.02.29
16:10
Forrás
Pannon RTV
A köztársasági elnökkel a VMSZ programjáról tárgyalt a párt küldöttsége kedden, szóba került az illegális migráció, az infrastrukturális projektek és a sport is – hangsúlyozta Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke a szerbiai közszolgálati televízióban.

Kiemelte, a VMSZ tíz éve a kormánykoalíció része, és a továbbiakban is szeretné folytatni ezt az együttműködést.

Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Az elsődleges célunk a vajdasági magyarok, a vajdaságiak és persze mások érdekeinek a képviselete, mert amit mi szeretnénk elérni, az mindenkinek jó. A múltban ezt államtitkárok szintjén, a különböző minisztériumokban tettük, és nyíltan beszéltünk arról többször, hogy mi egy kisebbségi, regionális párt vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy egy miniszternek a teljes infrastruktúrára szüksége van. Szerintünk nem biztos, hogy a legjobb – de persze ezt mindenki maga dönti el -, hogy arra az egy minisztériumra koncentráljunk, hanem hogy legyenek képviselőink a különböző minisztériumokban az oktatástól az infrastruktúrán, a pénzügyön, miért is ne a környezetvédelmen, egészségügyön a nem kevésbé fontos mezőgazdaságon át.”

Kovács Elvira
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.