Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: A VMSZ továbbra is a kormánykoalíció része kíván lenni

2024.02.29
12:45
2024.02.29
16:10
Forrás
Pannon RTV
A köztársasági elnökkel a VMSZ programjáról tárgyalt a párt küldöttsége kedden, szóba került az illegális migráció, az infrastrukturális projektek és a sport is – hangsúlyozta Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke a szerbiai közszolgálati televízióban.

Kiemelte, a VMSZ tíz éve a kormánykoalíció része, és a továbbiakban is szeretné folytatni ezt az együttműködést.

Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Az elsődleges célunk a vajdasági magyarok, a vajdaságiak és persze mások érdekeinek a képviselete, mert amit mi szeretnénk elérni, az mindenkinek jó. A múltban ezt államtitkárok szintjén, a különböző minisztériumokban tettük, és nyíltan beszéltünk arról többször, hogy mi egy kisebbségi, regionális párt vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy egy miniszternek a teljes infrastruktúrára szüksége van. Szerintünk nem biztos, hogy a legjobb – de persze ezt mindenki maga dönti el -, hogy arra az egy minisztériumra koncentráljunk, hanem hogy legyenek képviselőink a különböző minisztériumokban az oktatástól az infrastruktúrán, a pénzügyön, miért is ne a környezetvédelmen, egészségügyön a nem kevésbé fontos mezőgazdaságon át.”

Kovács Elvira
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.