Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Közép-Európa gazdasági mutatói az élen járnak

2019.12.06
08:39
Forrás
MTI
Közép-Európa Európa gazdasági motorjává vált – ezt mondta Szijjártó Péter a Japán Külkereskedelmi Szervezet kelet-közép-európai szemináriumán Tokióban.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a térség országai korábban fejletlenek voltak gazdaságilag, mutatóik azonban ma már az élen járnak. A politikus beszédében kitért a visegrádi csoportra. Úgy fogalmazott, a V4-ek együttműködése nem csak gazdasági, hanem politikai szempontból is jelentős. Tagjai együttesen 64 milliós piacot tesznek ki, és ha a csoport egy ország volna, a második legnagyobb lenne az EU-ban. Itt a munkanélküliségi ráta sokkal alacsonyabb, mint az uniós átlag, ahogyan az államadósság is jóval kisebb - tette hozzá.

Szijjártó Péter
gazdasági mutatók
Közép-Európa
V4
Japán

Most

13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.