Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Közép-Európa gazdasági mutatói az élen járnak

2019-12-06
08:39
Forrás
MTI
Közép-Európa Európa gazdasági motorjává vált – ezt mondta Szijjártó Péter a Japán Külkereskedelmi Szervezet kelet-közép-európai szemináriumán Tokióban.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a térség országai korábban fejletlenek voltak gazdaságilag, mutatóik azonban ma már az élen járnak. A politikus beszédében kitért a visegrádi csoportra. Úgy fogalmazott, a V4-ek együttműködése nem csak gazdasági, hanem politikai szempontból is jelentős. Tagjai együttesen 64 milliós piacot tesznek ki, és ha a csoport egy ország volna, a második legnagyobb lenne az EU-ban. Itt a munkanélküliségi ráta sokkal alacsonyabb, mint az uniós átlag, ahogyan az államadósság is jóval kisebb - tette hozzá.

Szijjártó Péter
gazdasági mutatók
Közép-Európa
V4
Japán

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.