Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Borsos Mátyás

Közép-Európa gazdasági mutatói az élen járnak

2019.12.06
08:39
Forrás
MTI
Közép-Európa Európa gazdasági motorjává vált – ezt mondta Szijjártó Péter a Japán Külkereskedelmi Szervezet kelet-közép-európai szemináriumán Tokióban.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a térség országai korábban fejletlenek voltak gazdaságilag, mutatóik azonban ma már az élen járnak. A politikus beszédében kitért a visegrádi csoportra. Úgy fogalmazott, a V4-ek együttműködése nem csak gazdasági, hanem politikai szempontból is jelentős. Tagjai együttesen 64 milliós piacot tesznek ki, és ha a csoport egy ország volna, a második legnagyobb lenne az EU-ban. Itt a munkanélküliségi ráta sokkal alacsonyabb, mint az uniós átlag, ahogyan az államadósság is jóval kisebb - tette hozzá.

Szijjártó Péter
gazdasági mutatók
Közép-Európa
V4
Japán

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.