Ugrás a tartalomra

Lajčak: Azonnal vissza kellene vonni a koszovói korlátozásokat

2020.05.31
15:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az egyoldalú korlátozó intézkedések aláássák a két fél közötti párbeszéd lehetőségét - írta Twitter-üzenetében a Belgrád és Pristina közötti párbeszéddel foglalkozó különleges uniós megbízott.

Szomorúan vette tudomásul Miroslav Lajčak, az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszéddel foglalkozó különleges megbízottja, hogy a koszovói kormány ismét korlátozó intézkedéseket vezetett be a szerbiai árura.

Mint Twitter-üzenetében írta, az ilyen és ehhez hasonló egyoldalú intézkedések aláássák a két fél közötti párbeszéd lehetőségét. Azt írta, a korlátozásokat azonnal vissza kellene vonni. Hozzátette, Brüsszel azt várja, hogy mindkét fél elkötelezett legyen a párbeszéd mellett, és hogy végrehajtsa a korábban elfogadott egyezményeket.

Koszovó
Szerbia
korlátozások
visszavonás
Európai Unió
párbeszéd

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.