Ugrás a tartalomra

Lajčák: Vannak tervek a párbeszéd folytatására, de részleteket nem árulhatok el

2023.10.21
13:29
2023.10.21
16:54
Forrás
Szerbiai RTV
A prištinai látogatás során Miroslav Lajčák, az EU párbeszédért felelős különmegbízottja kiemelte, hogy vannak tervek a párbeszéd folytatására, hozzátéve, hogy részleteket nem árulhat el.

„A nagy ötök” Priština után Belgrádba utaznak, ahol megbeszélést folytatnak Szerbia elnökével. Mindig van tervünk, beszéltünk erről Albin Kurti koszovói kormányfővel, és beszélni fogunk róla Aleksandar Vučić szerb elnökkel is, de jelenleg nem részletezhetem, mondta Lajčák. A párbeszédnek nincs alternatívája, mert a párbeszéd magával hozza a normalizálja a kapcsolatokat Belgrád és Priština között, valamint utat nyit számukra az EU felé, tette hozzá Lajčák. Megismételte, hogy mielőbb létre kell hozni a Szerb Községek Közösségét. Prištinai látogatása után délután Belgrádban tárgyal Miroslav Lajčák, az EU párbeszédért felelős különmegbízottja, Gabriel Escobar, az USA nyugat-balkáni megbízottja, valamint Franciaország, Németország és Olaszország vezetőinek diplomáciai tanácsadói.

Miroslav Lajčak
Belgrád-Pristina párbeszéd

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.