Ugrás a tartalomra

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

2017.12.11
13:09
2024.03.19
08:37
Forrás
Vajdasági RTV
Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.

Az illetékes bizottság ülése után elmondta, hogy mintegy 20 ezer rendőrnek, 14 ezer katonának és az említett ügynökség 1500 tagjának nincs lakása. A tervek szerint kétmillió négyzetméteren építkeznek, és az állam erre a célra 250 millió eurót fordít. Az érdekeltek átlagban 500 eurót fizetnek majd négyzetméterenként. Belgrádon kívül Újvidéken, Nišben, Vranjéban, Kragujevacon és Kraljevóban építenek ilyen lakásokat. Vučić szerint korábban az államnak nem volt pénze erre. Az adósság ugyanis a társadalmi termék 77 százalékát tette ki. Most 62 százalékon van, és az elnök reméli, hogy sikerül 56 százalékra csökkenteni.

Ana Brnabić kormányfő jelezte, ha sikeresnek bizonyul ez a projekt, akkor a fiatal házaspároknak, valamint tudományos dolgozóknak is építenek ilyen lakásokat.

Szerbia
lakás
építés
Aleksandar Vučić
Ana Brnabić

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.