Ugrás a tartalomra

Lavrov: provokáció helyett őszinte párbeszédre és kompromisszumokra lenne szükség

2022.09.25
08:02
2022.09.25
08:08
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ Közgyűlésén azt mondta, hogy a nyugati országok durva provokációt folytatnak, az őszinte párbeszéd és kompromisszumok keresése helyett.

A válság egyre növekszik, a nemzetközi biztonsági helyzet rohamosan romlik - tette hozzá Lavrov. Elmondta, hogy komoly kísérletek vannak arra vonatkozóan, hogy megakadályozzák egy átláthatósági mechanizmus létrehozását a Pentagon katonai biológiai programjaihoz, beleértve azokat is, amelyeket Oroszország határai mentén hajtanak végre. Megjegyezte, ezek a programok korántsem veszélytelenek, amit állítása szerint az Ukrajnában feltárt tények is tanúsítanak. Lavrov arra is rámutatott, hogy a világrend jövőjének kérdése most rendeződik. Az majd kiderül, hogy ez egy olyan rend lesz-e, ahol egy hegemón arra kényszerít másokat, hogy az ő szabályai szerint cselekedjenek, amelyek csak számára hasznosak, vagy egy demokratikus, zsarolás és megfélemlítések nélküli világ lesz-e - fejtette ki az orosz külügyminiszter. Oroszország a második opciót választotta, és a szövetségeseivel, partereivel ennek megvalósításán dolgozik - mondta Lavrov. Az orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Oroszország nem fogja megtenni az első lépést az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások kapcsán a NATO-ról. Lavrov az ENSZ-közgyűlés 77. New York-i ülésszakát követő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem bocsátkozik találgatásokba, meddig tarthat a orosz-ukrán konfliktus.

Szergej Lavrov
orosz-ukrán háború
Oroszország
ENSZ közgyűlés

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.