Ugrás a tartalomra

Leállították a választási előkészületeket Szerbiában

2020.03.16
21:25
2020.05.21
11:25
Forrás
MTI
A szükségállapot kihirdetése miatt hozta meg a döntést a Köztársasági Választási Bizottság.

A szerbiai választási bizottság leállította a választási előkészületeket. A választási bizottság a kormány vonatkozó határozata, illetve a szükségállapot kihirdetése miatt úgy döntött, hogy határozatlan időre felfüggeszti a választási előkészületeket, ám az eddig elvégzett munkát, a támogatói aláírások gyűjtését, illetve a beadott és kihirdetett listákat nem nyilvánítja semmisnek. A testület közölte, hogy a szükségállapot visszavonását követően új határidőket szab a szavazás előkészületeinek. A választási bizottság hatáskörén kívül esik a választások elhalasztása, ám az előkészületi munkák leállítása arra utal, hogy a korábbi bejelentésekkel összhangban, valamint a pártok vezetőivel folytatandó tárgyalásokat követően a szerb elnök kedden bejelenti az április 26-ra tervezett országos, tartományi és önkormányzati választások elhalasztását.

választás
leállítás
előkészületek
Köztársasági Választási Bizottság
rendkívüli állapot
koronavírus
Választások 2020

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.