Ugrás a tartalomra

Lemondott Borkai Zsolt, Győr polgármestere

2019.11.06
11:35
Forrás
MTI
A győri közgyűlés most csütörtöki alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel mond le tisztségéről Borkai. A politikus ezt szerdán a győriekhez írt nyílt levelében jelentette be.

Mint írta, a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni. Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy - magát az ördög ügyvédjének nevező - ismeretlen tett közzé fotót és videót az interneten, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

Az időközi önkormányzati választást a választási bizottság a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre tűzi ki, így addig egyik, szintén csütörtökön beiktatásra kerülő alpolgármestere helyettesítheti.

Borkai Zsolt
Győr

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.