Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Aurel Obreja

Lemondott Moldávia kormányfője

2023.02.10
14:09
Forrás
index.hu
Bejelentette a moldovai kormány lemondását pénteken Natalia Gavrilita miniszterelnök.

Az Európa egyik legszegényebb országának számító, 2 és fél milliós népességű Moldova súlyos gazdasági gondokkal küzd, ukrán menekültek nagy tömegéről gondoskodik, és rendkívül magas infláció terheli, ami miatt nemrég utcai tüntetések is voltak. Komoly energiaválság is sújtja az országot, miután Moszkva jelentősen csökkentette a gázszállítást Moldovába. Gavrilita 2021 augusztusában lépett hivatalba miután pártja többséget szerzett a parlamenti választásokon azzal a választási ígérettel, hogy megtisztítja az országot a korrupciótól.

Moldávia
lemondott
kormányfő

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.