Ugrás a tartalomra

Lengyelország megkezdte a kerítés építését a fehérorosz határon

2021.08.27
21:52
2021.08.27
22:38
Forrás
MTI, hirado.hu
Az illegális bevándorlók feltartóztatását célzó, három méter magas akadályt a hadsereg építi. A kerítést 180 kilométer hosszúra tervezik.

Maciej Wasik lengyel belügyminiszter-helyettes ezzel összefüggésben arról számolt be, hogy naponta 100-250 határsértést kísérelnek meg a határon. Hangsúlyozta, hogy minden rendelkezésre álló műszaki eszközzel fel kell tartóztatni a Fehéroroszország felől érkező migránsáradatot. A lengyel kormány biztosítja a pénzt „a szuper-átjárhatatlan határhoz” - fogalmazott Wasik.

Christian Wigand, az Európai Bizottság szóvivője a PAP lengyel hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a határkerítés „jó ötlet lehet”. Mindazonáltal úgy fogalmazott, hogy határvédelmi intézkedéseknek összhangban kell lenniük az alapvető emberi jogokkal és az unió bevándorlási szabályaival. Hozzátette, hogy ez ügyben Brüsszel megbeszéléseket folytat Varsóval.

Lengyelország
határkerítés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.