Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Philippe Wojazer/Pool Photo

Macron az európai egység tiszteletben tartását kérte Kínától

2019-03-26
20:17
Forrás
MTI
Emmanuel Macron francia államfő az Európai Unió egységének tiszteletben tartását kérte kedden Kínától.

A négyoldalú találkozón Hszi Csin-ping mellett Angela Merkel német kancellár és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is részt vett.

Pekinget gyakran éri az a vád, hogy beruházási politikájával az európai országok megosztottságára játszik. A francia diplomácia által kezdeményezett találkozó célja az volt, hogy az európaiak közös álláspontot alakítsanak ki és mutassanak fel Kínával szemben.

A találkozóról a kínai és francia elnök egy 37 pontos nyilatkozatot tett közzé, amelyben elkötelezték magukat egy átfogó megállapodás mellett az Európai Unió és a Kína közötti befektetésekről.

Macron
Kína

Most

08:46, Frissítve: 08:52

Mit hoz a tavasz?

A meteorológusok szerint Európában átlagon felüli hőmérsékletre számíthatunk, de lesznek szélsőséges, viharos időszakok is.
08:34, Frissítve: 08:41

Idegenforgalmi Vásár Belgrádban

Egyiptom a díszvendége a ma nyíló, 42. alkalommal megrendezett belgrádi Idegenforgalmi Vásárnak, amelyen mintegy 700 kiállító vesz részt több mint 40 országból.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.