Ugrás a tartalomra

Macron támogatná a Szerbia és Koszovó közötti határmódosítást

2018.11.19
16:21
2024.03.19
08:43
Forrás
b92
Emmanuel Macron francia elnök vélhetően támogatná a Szerbia és Koszovó közötti határmódosítást, amely megoldást jelentene a két fél közötti feszültség rendezésére - írja a francia sajtó.

Az RFI francia rádió szerint több éves passzivitás után úgy tűnik, hogy Franciaország ismét diplomáciai lépéseket tesz annak érdekében, hogy a helyzet normalizálódjon a Nyugat-Balkánon. Emlékeztetnek, a francia elnök szerbiai látogatása jó alkalom lehet arra, hogy a felek egyeztessenek a Koszovó kérdésével kapcsolatos álláspontjaikról. Az esetleges francia álláspont szembe mehet Németország egyértelmű véleményével, ugyanis a németek semmilyen jellegű határmódosítást nem támogatnak Európában.

Emmanuel Macron
Koszovó
Szerbia
határmódosítás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.