Ugrás a tartalomra

A magyar kormány szerint jogszerűtlen volt a Sargentini-jelentésről szóló szavazás

2018.09.12
16:59
2018.09.12
21:01
Forrás
Pannon RTV
A magyar kormány szerint jogszerűtlen volt a Sargentini-jelentésről szóló szavazás, amelynek során az Európai Parlament kétharmados többséggel elfogadta a Magyarországról szóló különjelentést.

Ezért megtámadják a különjelentés eredményét. A Fidesz EP-képviselői, Gál Kinga, Deutsch Tamás és Szájer József sajtótájékoztatójukon azt mondták: a szavazáson nem vették figyelembe a tartózkodó szavazatokat, pedig ha azokat is beleszámították volna a végeredménybe, akkor nem lett volna meg a kétharmados többség. Deutsch szerint 462 szavazatra lett volna szükség 448 helyet. Szájer József a bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszújának nevezte az eljárást. Gál Kinga szerint az egész eljárás és a vita abszurd volt. A képviselők úgy fogalmaztak, hogy az EP nyomást akar gyakorolni, hogy Magyarország változtasson a bevándorlás politikáján. Szerintük az egész eljárás hosszadalmas lesz, és sehova nem vezet.

Sargentini-jelentés
Deutsch Tamás
Szájer József
Gál Kinga

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.