Ugrás a tartalomra
Kovács Zoltán magyar kormányszóvivő
MTI

Magyar kormányszóvivő: Konszenzusos döntéshozatalra van szükség az EU-ban

2017-09-18
19:55
2017-10-04
12:39
Forrás
MTI
Magyarország tudomásul veszi a kvótaperben született európai bírósági ítéletet, de egyáltalán nem ért vele egyet.

A jogi és politikai harc pedig sok szempontból még csak most kezdődik az uniós menekültügyi kvóták ellen - közölte Kovács Zoltán.

A magyar kormányszóvivő a Brüsszelben tartott nemzetközi sajtóértekezletén hangsúlyozta: a migrációs válság vonatkozásában Magyarország egyike volt azoknak az uniós tagállamoknak, amelyek mindent megtettek a kötelezettségeik teljesítése érdekében. Hozzátette: érthetetlen, hogy miért akar az Európai Unió olyasmit ráerőltetni a tagállamokra, amit több ország is világosan elutasít.

Kovács Zoltán kiemelte: konszenzusos döntéshozatalra van szükség az EU-ban, észszerű és végrehajtható döntéseket kellene hozni.

Kovács Zoltán
Magyarország
kvótaper
Brüsszel

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.