Ugrás a tartalomra
Kovács Zoltán magyar kormányszóvivő
MTI

Magyar kormányszóvivő: Konszenzusos döntéshozatalra van szükség az EU-ban

2017-09-18
19:55
2017-10-04
12:39
Forrás
MTI
Magyarország tudomásul veszi a kvótaperben született európai bírósági ítéletet, de egyáltalán nem ért vele egyet.

A jogi és politikai harc pedig sok szempontból még csak most kezdődik az uniós menekültügyi kvóták ellen - közölte Kovács Zoltán.

A magyar kormányszóvivő a Brüsszelben tartott nemzetközi sajtóértekezletén hangsúlyozta: a migrációs válság vonatkozásában Magyarország egyike volt azoknak az uniós tagállamoknak, amelyek mindent megtettek a kötelezettségeik teljesítése érdekében. Hozzátette: érthetetlen, hogy miért akar az Európai Unió olyasmit ráerőltetni a tagállamokra, amit több ország is világosan elutasít.

Kovács Zoltán kiemelte: konszenzusos döntéshozatalra van szükség az EU-ban, észszerű és végrehajtható döntéseket kellene hozni.

Kovács Zoltán
Magyarország
kvótaper
Brüsszel

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.