Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Magyar külgazdasági képviseletet nyitottak Jeruzsálemben

2019-03-19
16:09
2019-03-19
23:08
Forrás
Pannon RTV
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök magyar külgazdasági képviseletet nyitott Jeruzsálemben.

A magyar tárcavezető közölte: az izraeli cégek a legmodernebb technológiákat fejlesztik és használják, és a magyar gazdaság, valamint vállalatok érdeke, hogy az izraeli cégekkel minél szorosabban együttműködjenek. Azért döntöttek úgy, hogy külgazdasági képviseletet nyitnak Jeruzsálemben, hogy személyes jelenléttel is segítsék a kapcsolatépítést. Kitért rá: az Eximbank 555 millió eurós hitelkeretet nyitott a magyar-izraeli üzleti kapcsolatok ösztönzésére. Benjámin Netanjahu szerint rendkívüli jelentőségű az iroda megnyitása. Négy héttel ezelőtt Orbán Viktor magyar miniszterelnök látogatást tett Jeruzsálemben, a kormányfő akkor jelentette be a képviselet megnyitását. Az izraeli kormányfő megköszönte, hogy Magyarország kiáll Izrael mellett a nemzetközi fórumokon, valamint határozottan fellép az antiszemitizmus ellen.

Szijjártó Péter
Benjamin Netanjahu
Jeruzsálem

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.