Ugrás a tartalomra

Magyar Levente: Továbbra is számíthatnak a magyar kormány támogatására a vajdasági magyarok

2018.08.18
18:55
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
A következő években is számíthatnak a magyar kormány támogatására a vajdasági magyarok - mondta Magyar Levente. Hozzátette, a gazdaságfejlesztési program sikeressége már most látható Vajdaságban.

A következő évben, években is számíthatnak a magyar kormány támogatására a vajdasági magyarok - mondta el Magyar Levente Szubjektív című műsorunk felvételén. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese a Szent István-napi központi ünnepségre érkezett Szabadkára és Palicsra. Hozzátette, a gazdaságfejlesztési program sikeressége már most látható Vajdaságban. Hangsúlyozta, mindig különös öröm és megtiszteltetés külhoni magyarokkal ünnepelni Szent István napját, mert ha valahol, akkor határon túl mindenki átérzi annak a jelentőségét, hogy ez az örökség ma is összeköt bennünket, hisz az elmúlt száz évben a határon túliak sok megpróbáltatáson mentek át. A miniszterhelyettessel készült teljes beszélgetést hétfőn, augusztus 20-án 17 órakor nézhetik meg a Pannon Televízió műsorán.

Magyar Levente, miniszterhelyettes, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyarország: „Pont az elmúlt száz évnek a története mutatja azt meg, hogy milyen kegyelmi állapotban vagyunk ma, amikor van egy, még egyszer kifejezetten történelmi csúcson lévő szerb-magyar viszony, egy stratégiai viszony a két ország között, mondhatom, hogy egy barátsággá alakuló viszony, ami korábban nem volt elmondható, és van egy erősödő Magyarország, egy erős magyar kormány, amelyik képes az anyaország fejlődésének gyümölcseit határon túl is éreztetni, és a határon túliakkal is megosztani. Tehát hogyha mindezt egybevesszük, akkor azt tudom önnek mondani, hogy jók a kilátások.”

Magyar Levente

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.