Ugrás a tartalomra

Az MM megalázónak és elfogadhatatlannak tartja a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosításának tervezetét

2017.12.08
16:55
2017.12.08
17:00
А Szerb Kormány Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztériuma november 27-én közvitára bocsátotta a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosításának munkaváltozatát.

A Magyar Mozgalom közleménye szerint a napvilágot látott tervezet a Szerbiában élő kisebbségekre nézve egyszersmind sértő és megalázó. Az MM véleménye az, hogy a tervezet elfogadásával tovább szűkülnének a nemzeti tanácsok hatáskörei is, amelyeket az Alkotmánybíróság 2014-ben egyszer már erőteljesen megtizedelt. Kiemelik, többek között a közvitára bocsátott tervezet értelmében a nemzeti tanácsok működésének kétnyelvűvé kellene válnia. Ahelyett, hogy az állam a kisebbségi nyelvek egyenrangú használatának előmozdítását tűzné ki célul, a törvénymódosítással a szerb nyelv egyenrangú használatát vezeti be a nemzeti tanácsok életébe - áll a Magyar Mozgalom szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Magyar Mozgalom

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.