Ugrás a tartalomra

A Magyar Mozgalom teljes listával indul

2018.10.22
12:00
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Sajtótájékoztatón ismertette a nemzeti tanácsi választásokon induló listáját a Magyar Mozgalom. Zsoldos Ferenc listavezető a tervezett kampányukról is beszélt.

A magyar nemzeti tanácsi választásokon induló Magyar Mozgalom hétfő délután szabadkai székházában tartotta meg első hivatalos sajtótájékoztatóját. Az MM teljes listával indul, a 35 személy között több olyan ismert ember van, akik már sokat tettek a vajdasági magyarság érdekében - mondta Zsoldos Ferenc listavezető: „Ha megnézzük a listát, nem akarok külön senkit sem kiemelni, de van volt MNT elnök, vannak tanácsnokok, van volt polgármester, vannak volt újságíró-főszerkesztők, vannak egyetemi tanárok, tehát még véletlenül se nem mondhatjuk, hogy ez csak egy összeszedett lista.”

A mozgalom listáján a második helyen Mengyán Pletikoszity Ildikó pszichológus, a harmadik helyen Kalmár Zsuzsanna színész, a negyedik helyen pedig Kucsera Géza nyugalmazott tanár, Szabadka volt polgármestere szerepel. Zsoldos Ferenc szerint azok vállalták a listán való szereplést, akik hisznek a változásban: „Szeretnénk, ha újra becsülete lenne a magyar embereknek, újra szabadok lennének, újra elnyerné mindenki a relatív szakmai szabadságát, és közösen dönthetnénk dolgokban. Tehát ezért indult el a Magyar Mozgalom.”

A 2010-2014 közötti MNT programját szeretnék visszahozni és folytatni - nyomatékosította a Magyar Mozgalom listavezetője. Hozzátette: a kampányuk szolid lesz, lesznek hagyományos elemei, de külön nagy rendezvényeket nem szerveznek, mindent önkéntes munkával végeznek majd.

Magyar Mozgalom
Zsoldos Ferenc

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.