Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Magyar Összefogás minden szavazónak hálás

2018-11-05
00:11
2018-11-05
09:24
Forrás
Pannon RTV
Nemzeti tanácsi választásokat tartottak Szerbiában. A vajdasági magyarság két listára voksolhatott.

Nem hivatalos eredmények alapján a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott Magyar Összefogás nyerte a választást. Az előzetes eredmények szerint 35 mandátumból 30-at szerezhettek meg, míg a Magyar Mozgalom öt képviselővel rendelkezhet majd. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik elmentek szavazni, mert vasárnap ennél fontosabb dolog nem volt - fogalmazott Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője. Külön hála mindazoknak, akik a Magyar Összefogás listáját támogatták - tette hozzá. Hajnal kiemelte: programjuk az első pillanattól kezdve az egységes nemzetben való gondolkodáson alapult, programjaik pedig mindenkire kiterjednek. Szerinte a Magyar Összefogás egy pozitív hangulatú kampányt folytatott.

Hajnal Jenő, listavezető, Magyar Összefogás: „Mindazt, amit az elmúlt négy évben elkezdtünk, nemcsak folytatni tudjuk, hanem olyan magasabb szintre tudjuk emelni, amelyet nemcsak, hogy megérdemel ez a közösség, hanem úgy gondolom, hogy a 21.században meg is kell tennünk ahhoz, hogy a következő négy évben minden föltételt megteremtsünk ahhoz, hogy akik itthon vannak, érezzék ezt az otthonosságot. Akik pedig haza szeretnének jönni, azoknak minden föltétel adott legyen az otthonteremtéshez.”

Nemzeti tanácsi választások 2018
Hajnal Jenő
Magyar Összefogás

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.