Ugrás a tartalomra

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

2018-11-22
14:52
2018-11-22
22:52
Forrás
MTI
A fasizmus legyőzésére szólító ukrán nyelvű magyarellenes óriásplakátokat helyeztek el ismeretlenek több helyütt ma Kárpátalján - adta hírül egy munkácsi hírportál.

Az óriásplakátokon Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora látható, mögöttük pedig egy turulmadár. A plakátok alján látható felirat arra szólítja a polgárokat, hogy együtt győzzék le a fasizmust.

A tettesek egyelőre ismeretlenek, a jelek azonban arra utalnak, hogy a mostani ügynek köze lehet ahhoz az esethez, amikor október 20-án Állítsuk meg a szeparatistákat! felirattal és a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének – köztük Orosz Ildikónak – a neveivel és fényképeivel jelentek meg óriásplakátok a főutak mentén Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében.

Orosz Ildikót egyébként múlt héten Ungváron kihallgatták a Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján tartott központi megemlékezésen mondott beszéde miatt, amelyben az ukrán hatóságokat “kommunista és fasiszta módszerek” alkalmazásával vádolta.

Kárpátalja
óriásplakát

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.