Ugrás a tartalomra

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

2018.11.22
14:52
2018.11.22
22:52
Forrás
MTI
A fasizmus legyőzésére szólító ukrán nyelvű magyarellenes óriásplakátokat helyeztek el ismeretlenek több helyütt ma Kárpátalján - adta hírül egy munkácsi hírportál.

Az óriásplakátokon Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora látható, mögöttük pedig egy turulmadár. A plakátok alján látható felirat arra szólítja a polgárokat, hogy együtt győzzék le a fasizmust.

A tettesek egyelőre ismeretlenek, a jelek azonban arra utalnak, hogy a mostani ügynek köze lehet ahhoz az esethez, amikor október 20-án Állítsuk meg a szeparatistákat! felirattal és a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének – köztük Orosz Ildikónak – a neveivel és fényképeivel jelentek meg óriásplakátok a főutak mentén Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében.

Orosz Ildikót egyébként múlt héten Ungváron kihallgatták a Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján tartott központi megemlékezésen mondott beszéde miatt, amelyben az ukrán hatóságokat “kommunista és fasiszta módszerek” alkalmazásával vádolta.

Kárpátalja
óriásplakát

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.