Ugrás a tartalomra

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

2018-11-22
14:52
2018-11-22
22:52
Forrás
MTI
A fasizmus legyőzésére szólító ukrán nyelvű magyarellenes óriásplakátokat helyeztek el ismeretlenek több helyütt ma Kárpátalján - adta hírül egy munkácsi hírportál.

Az óriásplakátokon Hennagyij Moszkal, Kárpátalja megye kormányzója és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora látható, mögöttük pedig egy turulmadár. A plakátok alján látható felirat arra szólítja a polgárokat, hogy együtt győzzék le a fasizmust.

A tettesek egyelőre ismeretlenek, a jelek azonban arra utalnak, hogy a mostani ügynek köze lehet ahhoz az esethez, amikor október 20-án Állítsuk meg a szeparatistákat! felirattal és a kárpátaljai magyar közösség három vezetőjének – köztük Orosz Ildikónak – a neveivel és fényképeivel jelentek meg óriásplakátok a főutak mentén Ungvár, Munkács és Beregszász körzetében.

Orosz Ildikót egyébként múlt héten Ungváron kihallgatták a Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján tartott központi megemlékezésen mondott beszéde miatt, amelyben az ukrán hatóságokat “kommunista és fasiszta módszerek” alkalmazásával vádolta.

Kárpátalja
óriásplakát

Most

23:20, Frissítve: 23:42

Remizett a Crvena zvezda idegenben

A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a belgrádi Crvena zvezda Bernben a svájci Young Boys együttesével 1:1-es félidő után 2:2-es döntetlent játszott.

Népszerű