Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

A magyarországi ellenzéki pártok is megemlékeztek '56-ról

2019-10-23
20:59
2020-01-31
18:28
Forrás
hirado.hu, mti
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke „hazafias ellenzék” létrehozására szólított fel Nagy Imre néhai miniszterelnök szobránál tartott rendezvényen.

1956 üzenete a mai „zöld küzdelemnek” is szól - mondta Kendernay János, az LMP társelnöke a főváros I. kerületében lévő Mansfeld Péter-emlékműnél. A Magyar Liberális Párt közleményében azt írta: a 30 éves rendszerváltás értékei a mai napig iránymutatóak. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke Toroczkai László arról beszélt a magyar fővárosban, hogy a bolsevizmus napjainkban bal liberalizmusként jelenik meg. Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke pedig azt emelte ki, a demokráciáért újra és újra meg kell harcolni. A független és szabad Magyarország igényét nevezte 1956 máig érvényes üzenetének a Jobbik elnöke, Sneider Tamás a párt október 23-ai megemlékezésén a budapesti Corvin közben.

megemlékezés
ellenzék
1956-os magyar forradalom és szabadságharc

Most

17:29, Frissítve: 17:39

Decemberben birkózó világbajnokság lesz Belgrádban

Ezt a birkózók és a szövetség tagjai is hatalmas sikerként élik meg. A zentai Nemes testvérpár, Viktor és Máté is nagyon motivált, hiszen hazai közönség előtt lesz esélyük bővíteni az éremkollekciót.

Népszerű