Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

A magyarországi ellenzéki pártok is megemlékeztek '56-ról

2019-10-23
20:59
Forrás
hirado.hu, mti
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke „hazafias ellenzék” létrehozására szólított fel Nagy Imre néhai miniszterelnök szobránál tartott rendezvényen.

1956 üzenete a mai „zöld küzdelemnek” is szól - mondta Kendernay János, az LMP társelnöke a főváros I. kerületében lévő Mansfeld Péter-emlékműnél. A Magyar Liberális Párt közleményében azt írta: a 30 éves rendszerváltás értékei a mai napig iránymutatóak. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke Toroczkai László arról beszélt a magyar fővárosban, hogy a bolsevizmus napjainkban bal liberalizmusként jelenik meg. Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke pedig azt emelte ki, a demokráciáért újra és újra meg kell harcolni. A független és szabad Magyarország igényét nevezte 1956 máig érvényes üzenetének a Jobbik elnöke, Sneider Tamás a párt október 23-ai megemlékezésén a budapesti Corvin közben.

1956-os forradalom és szabadságharc
megemlékezés
ellenzék

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.