Ugrás a tartalomra
pixabay/bartek001

Május 26-án lesz Magyarországon az EP-választás

2019-02-11
17:09
2019-02-11
17:17
Forrás
hvg.hu
Május 26-án lesz Magyarországon az európai parlamenti választás - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

Ahhoz, hogy a dátum hivatalos legyen, a köztársasági elnöknek kell kiírni a voksolást, ez még nem történt meg. Május 26-a azonban igencsak valószínű: az uniós szabályzás ugyanis meghatározott egy időintervallumot, amiből csak egy nap esik vasárnapra, ami Magyarországon a szavazás napja. Fontos, hogy az idei voksoláson határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek, akkor is, ha nincs bejelentett magyarországi lakcímük.

EP-választás
Magyarország
Pálffy Ilona

Most

15:19, Frissítve: 16:27

Kínába utazott a szerb államfő

Kínába utazott Aleksandar Vučić, ahol az Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon vesz részt. A találkozó első napján több együttműködési megállapodást is aláírtak a felek.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.