Ugrás a tartalomra

Május végéig egyesül a Szerb Haladó Párt és a Szerb Patrióta Szövetség

2021.05.10
21:35
Forrás
Szerbiai RTV
A döntés azután született meg, hogy Aleksandar Vučić pártelnök, Szerbia államfője Aleksandar Šapićtyal, a SPAS elnökével tárgyalt. Vučić a beszélgetés végén röviden csak annyit nyilatkozott az újságíróknak, hogy "sok mindenről beszéltek".

Šapić viszont már bőbeszédűbb volt: elmondta, az egyesülés megtörténik, a Szerb Patrióta Szövetség főbizottsága pedig május végéig ülésezik a gyakorlati kérdésekről és a sajtót is azután tájékoztatják majd részletesen. Hozzátette, a pártok összeolvadása eredetileg a Szerb Haladó Párt elnökének, Aleksandar Vučićnak az ötlete volt. A mai tárgyaláson az SZHP küldöttségének soraiban Vučić, illetve Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić és Dejan Đurđević jelentek meg, míg a Szerb Patrióta Szövetségből a pártelnökön kívül Marija Leković i Radovan Tvrdišić elnökségi tagok voltak jelen. Šapić szavai szerint főleg gyakorlati jellegű kérdésekről esett szó a mai tárgyaláson.

 

Szerb Haladó Párt
Szerb Patrióta Szövetség
Aleksandar Šapić
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.