Ugrás a tartalomra

Martina Larkin: a válságok kezelésére jött létre a Világgazdasági Fórum

2018.01.25
15:37
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Kétoldalú tárgyalásokkal, és a világ vezetőinek beszédeivel folytatódott ma a davosi Világgazdasági Fórum.

Az eseményre ma érkezett meg Donald Trump amerikai elnök, ő az első elnök, aki ellátogatott a fórumra Bill Clinton óta. Összességében a négynapos csúcstalálkozóra több mint háromezer vendég érkezett, hetven különböző országból. A fórum szervezői idén is összeállították a világot érintő fenyegetések listáját. Ezen szerepel a klímaváltozás, a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése és egy atomháború veszélye is. A világ problémái mellett a fórumon kisebb, regionális kérdések is szóba kerülnek.     

Martina Larkin, a Világgazdasági Fórum európai képviselője: „Számos válság van a világon, és ezért jött létre ez a fórum. Az emberek helyet keresnek a párbeszéd megvalósításához, ahol olyan témákról beszélhetnek, amelyekről nem értik, miért történnek meg, és megpróbálnak megoldásokat találni. A világ nem egy egységes szervezet, amely képes megoldani mindent, mindenkinek szembesülnie kell ezzel és együtt kell működnie.”

Martina Larkin
Világgazdasági Fórum

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.