Ugrás a tartalomra

Mediterrán csúcstalálkozó Korzikán

2020.09.10
13:44
2020.09.10
13:54
Forrás
Euronews.com
A Földközi-tenger keleti medencéjében kialakult görög-török feszültség a legfőbb téma a mediterrán térség uniós országainak csütörtöki korzikai csúcstalálkozóján.

A helyzet Görögország és Törökország között azután mérgesedett el, hogy Törökország hadihajók kíséretében küldött kutatóhajót olyan vizekre, amelyet Görögország saját felségterületeként ismer el. Politikai elemzők szerint már több mint tíz éve éleződik a feszültség a két fél között. A helyzettel foglalkozik az Európai Unió Külügyi Bizottsága is, amely a lehetséges válaszlépéseket vizsgálva a Törökországgal szembeni büntetőintézkedések bevezetését is mérlegeli. A Mediterrán uniós országok csúcstalálkozóján a görög-török konfliktus mellett a menekülthelyzetről, a líbiai politikai és fegyveres válságról, illetve az észak-afrikai államok és az EU kapcsolatáról is tanácskoznak a résztvevő országok.

Franciaország
Földközi-tenger
Törökország
Görögország

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.