Ugrás a tartalomra

Medvegyev: Nem fogjuk megengedni, hogy kitörjön a harmadik világháború

2022.05.18
07:40
Forrás
Pannon RTV
Oroszország nem fogja megengedni, hogy kitörjön a harmadik világháború, viszont az ország olyan helyzetben van, hogy azonnali és szupererős választ adjon amennyiben megtámadják – jelentette ki Dmitrij Medvegyev.

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese elmondta, hogy Oroszország nukleáris védőpajzsa a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb fegyverekből áll, amelyek „lehűtik azok ambícióit, akik a harmadik világháború kitörésére is készen állnak a saját, vagy mások érdekében", jelenti a TASS hírügynökség.

„Mi nem engedjük meg ezt, de arra kényszerítenek bennünket, hogy elmondjuk és emlékeztessünk mindenkit arra, hogy egy Oroszország elleni támadás esetén azonnali és szupererős választ tudunk adni, hogy elhárítsuk az országot fenyegető agressziót” – tette hozzá Medvegyev.

A politikus arról is beszélt, hogy az orosz tudományos ágazatnak a szankciók alatt nagyobb támogatásra van szükségük. Kiemelte, hogy Oroszország a tudomány terén hajlandó együttműködni a barátságos országokkal.

Dimitrij Medvegyev
Oroszország
orosz-ukrán háború

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.