Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/ Sputnik/Yekaterina Shtukina

Medvegyev: Nem fogjuk megengedni, hogy kitörjön a harmadik világháború

2022.05.18
07:40
Forrás
Pannon RTV
Oroszország nem fogja megengedni, hogy kitörjön a harmadik világháború, viszont az ország olyan helyzetben van, hogy azonnali és szupererős választ adjon amennyiben megtámadják – jelentette ki Dmitrij Medvegyev.

Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese elmondta, hogy Oroszország nukleáris védőpajzsa a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb fegyverekből áll, amelyek „lehűtik azok ambícióit, akik a harmadik világháború kitörésére is készen állnak a saját, vagy mások érdekében", jelenti a TASS hírügynökség.

„Mi nem engedjük meg ezt, de arra kényszerítenek bennünket, hogy elmondjuk és emlékeztessünk mindenkit arra, hogy egy Oroszország elleni támadás esetén azonnali és szupererős választ tudunk adni, hogy elhárítsuk az országot fenyegető agressziót” – tette hozzá Medvegyev.

A politikus arról is beszélt, hogy az orosz tudományos ágazatnak a szankciók alatt nagyobb támogatásra van szükségük. Kiemelte, hogy Oroszország a tudomány terén hajlandó együttműködni a barátságos országokkal.

Dimitrij Medvegyev
Oroszország
orosz-ukrán háború

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Népszerű