Ugrás a tartalomra

Még ma voksolhatnak az oroszok

2024.03.17
11:23
Forrás
Szerbiai RTV
Zajlik a háromnapos elnökválasztás Oroszországban. Ma délelőtt már 60 százalék körül van a választási részvétel - tájékoztat a Központi Választási Bizottság.

A polgárok elektronikus úton is leadhatják voksukat. Eddig ezzel a lehetőséggel több mint 4 millióan éltek. Az online szavazást azonban nehezítik a rendszer ellen irányuló folyamatos hackertámadások.

A választásokat megelőző felmérések szerint Putyin mellett a másik három elnökjelölt legfeljebb nyolc százalékot kaphat, míg a várható részvétel 80 százalék körül alakulhat. A megszállt ukrajnai régiókban élők is szavazhatnak, amit a nemzetközi közösség túlnyomó része nem tekint legitim választásnak. A Központi Választási Bizottság hétfőn délelőtt sajtótájékoztatón jelenti be az oroszországi elnökválasztás első előzetes eredményeit.

Oroszország
elnökválasztás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.