Ugrás a tartalomra

Megalakult a községi hatalom Temerinben

2012.07.17
14:30
Temerinben hét párt, illetve pártszövetség koalíciós szerződést írt alá, amely biztosítja a többséget a Községi Képviselő-testületben
Temerinben hét párt, illetve pártszövetség koalíciós szerződést írt alá, amely biztosítja a többséget a Községi Képviselő-testületben. A vezető beosztások többségét a Demokrata Párt tagjai töltik be, és soraikból kerül ki a polgármester is. Sokszínű az önkormányzati többséget alkotó koalíció összetétele Temerinben. Az öt képviselővel rendelkező demokraták mellett ott lesznek a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt tagjai három-három képviselővel. A hatalmat gyakorló többséghez csatlakoztak még a Szerbiai Demokrata Párt és az Új Szerbia koalíció tagjai, a szocialisták és nyugdíjasok, valamint az egyetlen polgári csoport két képvisője. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UNAK8YJB-h8 A polgármesteri posztot elveszítették a helyi magyar politikusok, viszont a Képviselő-testület elnöki tisztségét továbbra is magyar személy tölti be – mondja Csőke Csaba, a VMSZ helyi szervezetének elnöke. Elégedett a koalíciós megállapodásban rögzítettekkel Csorba Béla, a VMDP körzeti elnöke is, miután az eddig magyar irányítás alatt lévő területeket megtartották. A polgármesteri tisztség várományosa Vladimir Capik, a Demokrata Pártból. A KKT elnöke Gusztony András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt politikusa lesz. A Községi Képviselő-testület hétfőn, július 23-án folytatja korábban megszakadt ülését, amelyen megválasztják az önkormányzat tisztségviselőit.  
koalíció
kkt
polgármester
Temerin

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.