Ugrás a tartalomra

Megállapodtak az amerikaiak és a tálibok

2020.02.29
16:20
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Az amerikai haderő és a szövetséges NATO-csapatok is haderőket vonnak ki Afganisztánból. Erről írt alá megállapodást az Amerikai Egyesült Államok és a tálib mozgalom Dohában.

A következő két hétben az afgán kormány képviselőivel is asztalhoz ülnek a felek és arról tárgyalnak majd, hogy milyen legyen az állam berendeződése. Az előzetes megállapodás alapján az USA 13.000-ről 8.600-ra csökkentené az Afganisztánban állomásozó katonasága számát. A tálib mozgalom képviselői biztosítottak mindenkit arról, hogy a megegyezés értelmében félkatonai alakulatoknak és terror szervezeteknek sem fogják megengedni, hogy az állam területén tevékenykedjenek. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az esemény után elmondta: a mostani megállapodás hozzásegít majd a békéhez, és ahhoz, hogy Afganisztán többé ne lehessen a terroristák otthona.

NATO
Amerikai Egyesült Államok
tálib
Afganisztán

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.