Ugrás a tartalomra

Megállapodtak a német kormánypártok a koalíciós szerződésről

2018.02.07
11:19
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
Megállapodással ért véget szerda reggel Berlinben a Kereszténydemokrata Unió, a bajor Keresztényszociális Unió és a Német Szociáldemokrata Párt tárgyalása a közös kormányzás folytatásáról.

A koalíciós szerződés szilárd alapja lehet egy stabil kormánynak, amely a beruházásokra összpontosít a gazdasági versenyképesség megtartása érdekében - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár. Mint mondta, kemény alkudozás folyt a bevándorlással kapcsolatos kérdésekben. Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU elnöke kiemelte, hogy a szerződés hozzájárulhat a társadalmi megosztottság felszámolásához. Az SPD vezetője, Martin Schulz azt hangsúlyozta, hogy a megállapodás révén irányváltás következhet az Európai Unió történetében.

Korábban:

Sajtóértesülések szerint megállapodtak a német kormánypártok a koalíciós szerződésről. A csaknem 24 órán át tartó utolsó tárgyalási fordulón valamennyi nyitott kérdést sikerült tisztázniuk, így a minisztériumokat is elosztották a pártok között. Az előző ciklushoz képest a legnagyobb különbség, hogy a szociáldemokraták megkapják a pénzügyminisztériumot. A Bajor Keresztényszociális Unió pedig megkapja a belügyminisztériumot, amelyet Horst Seehofer pártelnök vezethet. A kormányalakítás következő lépése egy pártszavazás a Német Szociáldemokrata Pártnál a koalíciós szerződés tervezetéről.

Németország
kormánypártok
koalíciós szerződés

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.