Ugrás a tartalomra

A megbeszélés fő témája a jogállamiság helyzete volt

2019.03.29
14:41
2019.03.29
18:55
Forrás
Pannon RTV
Ana Brnabić szerb kormányfő és Johannes Hahn uniós bővítési biztos ma Belgrádban tárgyaltak.

A megbeszélés fő témái a szerbiai média helyzete, az európai integrációs folyamat, valamint aktuálpolitikai kérdések voltak. A szerb miniszterelnök szerint a kormány nem befolyásolja a szerbiai médiaházak szerkesztéspolitikáját, továbbá mint mondta, úgy gondolja, hogy az újságírók szabadsága nem kérdőjelezhető meg, ugyanis lehetőségük van arra, hogy kritikát fogalmazzanak meg a hatalommal vagy az államfővel szemben. Ezt pedig meg is teszik - szögezte le. Reményét fejezte ki, hogy a készülő médiastratégia javítja majd a szerbiai médiaképet. Johannes Hahn a témával kapcsolatban azt mondta, a médiaszabadság egy országban nagyban függ az adott állam gazdasági fejlettségétől. Leszögezte, fontos, hogy a sajtóval kapcsolatos kérdéseket minél előbb rendezzék Szerbiában. A felek az egyeztetés során beszéltek a szerb gazdasági helyzetről is.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Természetesen a legtöbbet a jogállamiság reformjairól egyeztettünk, kevesebbet a gazdaság helyzetéről. A gazdaság jól áll, a strukturális reformokat folytatjuk, ahogyan a közigazgatás reformját is, amelyre támogatást kapunk az Európai Uniótól is. Itt megközelítőleg 80 millió eurós hozzájárulást kaptunk, amelyről két évvel ezelőtt írt alá szerződést Jadranka Joksimović miniszter az Európai Bizottság képviselőivel. Az elkövetkezőkben a jogállamiságra fókuszálunk, amely az egyik legösszetettebb reformfolyamatot feltételezi, ez egy olyan terület, amelybe jelenleg a lehető legtöbb erőfeszítést, időt és erőforrást fektetünk.”

Ana Brnabić
Johannes Hahn

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.