Ugrás a tartalomra

Megemlékeztek Ceausescuról egykori hívei

2019.12.25
18:25
2020.03.14
19:26
Forrás
Euronews.com
Egykori hívei tartottak megemlékezést a harminc évvel ezelőtt kivégzett román diktátor, Nicolae Ceausescu bukaresti sírjánál.

Bár a rendszerváltás előtt a keleti blokk államai közül Romániában volt a legkeményebb az elnyomás, még ma is vannak, akik pozitívan gondolnak vissza a politikusra. Ceausescut és feleségét 1989 karácsonyának első napján állították bíróság elé, miután a diktátor hatalmát elsöpörte a forradalom. Többek között népirtással és a nemzetgazdaság lerombolásával vádolták meg őket. Mindketten tagadták az ellenük felhozott vádakat, és vitatták a testület legitimitását. Perük egy nap alatt lezajlott, a halálos ítéletet a kihirdetése után azonnal végrehajtották a bíróság udvarán. 

Románia
Bukarest
Nicolae Ceausescu
megemlékezés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.