Ugrás a tartalomra

Megérkezett Belgrádba Szergej Sojgu

2020.02.17
13:01
2020.02.17
14:54
Forrás
Szerbiai RTV
Oroszország védelmi miniszterét ünnepélyes keretek között fogadták a Szerbia Palota előtt. Sojgu repülőgépét három szerbiai MiG 29-es gép kísérte, amikor belépett a szerb légtérbe.

Sohasem volt jobb az együttműködés Szerbia és Oroszország között - hangzott el a két állam védelmi miniszterének belgrádi egyeztetésén. Tavaly 94 közös hadászati aktivitás valósult meg a nemzetközi katonai együttműködés keretében az Orosz Föderációval - emelte ki Aleksandar Vulin. Köszönetét fejezte ki, amiért Oroszország nem ismerte el Koszovó függetlenségét és azért, hogy támogatja Szerbia területi egységének megőrzését és nemzeti érdekeit. Az ország erős és hatékony katonaságot szeretne, amely a térség stabilitásának és fejlődésének biztosítéka, ehhez pedig nagyon fontos az a katonai-műszaki támogatás, amit az Orosz Föderáció nyújt a Szerbiai Katonaságnak - tette hozzá Vulin.

Szergej Sojgu gratulált Szerbia Államiságának napja alkalmából és ígéretet tett, hogy a két ország közötti katonai együttműködést tovább fejlesztik, és gyakrabban szerveznek majd hadászati-taktikai bemutatógyakorlatokat is.

Szergej Sojgu
Aleksandar Vulin

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.