Ugrás a tartalomra

Megműtötték Kim Dzsongunt

2020.04.21
08:15
2020.04.22
10:05
Forrás
Index.hu, MTI
A „sok dohányzás, az elhízás és a túlzott munka” miatt vált szükségessé az orvosi beavatkozás, írja a CNN.

Az amerikai és a dél-koreai média egybehangzó keddi jelentései szerint műtéten esett át Kim Dzsongun. A CNN-en pedig röviddel azután jelent meg a hír erről, hogy – a jórészt Észak-Koreából megszökött személyek által működtetett – Daily NK című dél-koreai lap meg nem nevezett észak-koreai forrásokra hivatkozva közölte, hogy Kim Dzsongun április 12-én szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át és jelenleg egy villában lábadozik. A sajtóban megjelent híreket hivatalos forrásból Washingtonban és Szöulban sem erősítették meg. A Kim Dzsongun egészségi állapotával kapcsolatos találgatások azután kaptak lábra, hogy nem jelent meg április 15-én a kommunista állam alapítója, Kim Ir Szen születésnapja alkalmából rendezett megemlékezésen. Az elemzők akkor arról számoltak be, hogy a látogatás a koronavírus járvány miatt maradhatott el.

Észak-Korea
Kim Dzsongun

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.