Ugrás a tartalomra

Megszavazták a Trump elleni vádpontokat

2019.12.13
17:40
2020.02.17
18:43
Forrás
MTI
Az amerikai képviselőház igazságügyi bizottsága 23:17 arányban megszavazta a Donald Trump elnök alkotmányos felelősségre vonását hivatalosan is elindító eljárás vádpontjait.

A vádpontok szerint Donald Trump visszaélt a hatalmával és akadályozta munkájában a kongresszust. A két vádpontról szóló szöveget a képviselőház egésze elé terjesztik szavazásra. Elemzők szerint bizonyosra vehető, hogy a kongresszus demokrata többségű alsóháza megszavazza az impeachment-eljárás megindítását a republikánus elnök ellen. Ezt követően, a törvények értelmében, az ügy a szenátus elé kerül, ahol a szövetségi legfelsőbb bíróság elnöke vezetésével lefolytatják a pert az elnök ellen. Az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárását a demokrata párti törvényhozók egy Donald Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti júliusi telefonbeszélgetés miatt kezdeményezték.

vádpont
amerikai képviselőház
igazságügyi bizottság
impeachment
eljárás
Volodimir Zelenszkij
ukrán
telefonbeszélgetés
Donald Trump

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.